Akvavit

Dansk brændevin er populært igen
Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Vi er Akvavit Nordic

Akvavit er en type spiritus, der også tilhører betegnelsen brændevin. Den fremstilles primært i de nordiske lande af andet end vin, hvilket ligger til grund for, at den i princippet ikke burde tilhøre samme betegnelse som både brændevin og brandy.

Mange sammenligner akvavit med både snaps og gin, men der er afgørende forskelle, der ikke rigtigt tillader de tre ting at være det samme.

Akvavitten betragtes som værende opstået og fremstillet på basis af traditioner, der har eksisteret igennem flere århundrede i Norden. Det var først, da akvavitten begyndte at optræde i resten af EU, at lovgivningen kom som et forsøg på, at akvavit skulle forblive akvavit, og at betegnelsen ikke også skulle dække over en række udvandede versioner, der ikke levede op til traditionerne.

Men hvad er akvavit? Hvorfor kan det ikke betragtes som det samme som gin eller snaps, og hvem er ”Vi er Akvavit”? Alt dette kan du blive klogere på lige her, hvor vi gennemgår lovgivningen, to af Vi er Akvavit Nordics mest populære smagsvarianter, historien bag mærket, og de eksperter, der har slået sig sammen for at gøre hele oplevelsen til virkelighed.

Vi er Akvavit Nordic

Vi er Akvavit Nordic er en small batch Nordisk Akvavit med en super sprød og frisk smag og et flot floralt præg. Den har en intens aromaprofil, der er kombineret med en god fylde og dybde i smagen.

Resultatet kommer fra kombinationen af det fineste kommen fra det nordiske vestland og håndplukkede vildtvoksende grønne og mørke enebær fra Sjællands Odde.

Vi er Akvavit Nordic har en alkoholprocent på 42,8% og er skabt med tanker på håndværk, kvalitet, ærlighed og exceptionel smag i mente. Dermed er Vi er Akvavit Nordic for et folk, der ønsker at sætte akvavit og snaps tilbage i højsædet.

Hvad er akvavit?

Akvavit er ikke en type spiritus, som du først bliver familiær med, når du begynder at drikke alkohol. Først vil det nemlig være øl, cider, shots og måske snaps til julefrokosten. Men efterhånden som du får mere interesse i at prøve forskellige typer spiritus, så vil du måske falde over den. Og måske vil du tænke, at det minder utroligt meget om snaps, og måske også om gin, men i virkeligheden er der stor forskel.

En akvavit skal nemlig være tilsmagt med et destillat af dildfrø eller kommen – eller en kombination af de to. Det kræver altså et destillationsapparat. Og det er i virkeligheden den store forskel imellem snaps, gin og akvavit – og så selvfølgelig det faktum, at der findes en lovgivning for, hvad akvavit er. Lovgivningen skulle være kommet til for at kategorien akvavit ikke blev ”udvandet”, og så er den også god til at formidle, hvad akvavit er.

Krav for en akvavit

  • Akvavit er en smagsneutral spiritus, der er tilsmagt med destillat af dildfrø og/eller kommenfrø
  • Akvavit må ikke være bitter på en måde, der definerer smagen
  • Akvavit må maksimalt indeholde 15 gram tørstof pr. liter tilsat efter destillation (Det kan være sukker, frugt eller gamle seler)

Akvavit skal mindst indeholde 37,5% alkohol.

Vi er Akvavit Green Midsummer

Vi er Akvavit Green Midsummer har en overvældende, men lækker duft, og en god smag af grøn dild, der sammen med enebær og gran giver en fantastisk smagseksplosion.

Vi er Akvavit Green Midsummer er smagt til med grøn dild, der er plukket i Danmark samt enebær og granskud, hvilket netop giver et velduftende og smagfuldt resultat.

Vi er Akvavit Green Midsummer har en alkoholprocent på 42,8%.

Akvavitten er god i alverdens cocktails, men ved stuetemperatur kan den også sagens stilles på frokostbordet eller nydes ved bålet eller på båden.

Drømmen bag Vi er Akvavit Nordic

Folkene bag Vi er Akvavit har er en drøm om at skabe en akvavit, der hæver sig over alt det andet, som du kan finde på markedet i øjeblikket. Det skal ikke bare være en akvavit med god smag, det skal være en akvavit, der giver folk lyst til at gå på opdagelse og genopdage deres nordiske rødder.

De nordiske rødder forener os, og det er i disse, at vi finder flere af vores fællestræk; heriblandt dyder om håndværk og kvalitet med en tidssvarende og afslappet tilgang.

Målet med Vi er Akvavit Nordic

Målet med brandet er at producere en række akvavitter, der alle består af ingredienser fra Danmark og Norden. Det inkluderer særligt de bedste og mest friske planter og frugter, og det er herigennem, at den nordiske sjæl skal komme.

Vi er Akvavit Nordic står ikke alene

Brandet har ikke kastet sig ud i projektet på egen hånd. De har i stedet valgt at alliere sig med en række eksperter, der ved mere end folkene bag mærket, om en række respektive felter.

For eksempel går de danske samlere dagligt i naturen, hvor de finder ingredienserne – håndplukkede og friske råvarer – til den næste spændende akvavit. Det er nemlig her, at de er stærkest.

Bag kedlen har de i stedet placeret en af Danmarks bedste destillatører: Anders Bilgram. Han kommer fra Nordisk Brænderi og skaber det bedste resultat med de danske ingredienser.

Og sidst skal akvavitterne sælges. Det sker kun hos udvalgte forhandlere, der støtter op og har en passende filosofi, så mærket føles ægte fra start til slut.

At være ekspert på alle områder er umuligt for én mand eller kvinde, men at samarbejde med en lang række eksperter og skabe et mærke, der på den måde udelukkende har kvalitet bag sig, giver både mening og et godt resultat.

Navnene på Vi er Akvavits forskellige modeller

Vi er Akvavit har mange unikke kvaliteter, men en af de mest bemærkelsesværdige er navnet på deres akvavitter. Det kommer nemlig fra det sted, hvor den enkelte ingrediens kommer fra.

Du kan altså hurtigt gennemskue ingrediensernes oprindelse, og smagen af akvavitten er altså ikke blot en smag, men en oplevelse og et område, der er pakket ind og bliver til en smagsoplevelse.

Hver flaske fra Vi er Akvavit Nordic er en enestående oplevelse

Selvom der produceres flere flasker med de samme ingredienser, så skal du ikke forvente, at smagen er den sammen, uanset hvilken årgang du køber din akvavit fra.

Selvom du måske køber to flasker med samme navn, hvis ingredienser kommer fra samme område, så kan der være forskel i smagen, hvis én flaske er produceret året tidligere end den anden.

Forskellen ligger i Vi er Akvavit Nordics brug af naturlige ingredienser, der står ude i naturen og påvirkes af både vekslende vejr, men også af det enkelte mikroklima. Og selvom det måske kan være en skam, hvis du har fundet en flaske, som du er blevet helt forelsket i, så giver det også en ærlighed, som der ikke er mange produkter, der kan gøre dem efter. I virkeligheden er det medvirkende til at gøre hele oplevelse mere enestående.