WhistlePig whisky

Prisbelønnet whisky

WhistlePig er prisbelønnet

Har du smag for rigtig god whisky, er whisky fra det berømte destilleri WhistlePig i Canada ren nydelse for smagsløgene.

Destilleriet er siden 2015 blevet kendt for at producere noget af det fineste og mest interessante whisky i hele verden, og folkene bag firmaet bliver ved med gang på gang at overraske med spændende smagsvarianter og elegante flasker. Du kan læse meget mere her om det verdenskendte brand og måske få en fornemmelse af, hvilke produkter fra WhistlePig, som du bør kigge lidt nærmere på.

Hvad med den eksperimenterende WhistlePig 12 Rye Old World Cask Straight Finish eller den ældste whisky i samlingen WhistlePig 15 Vermont Estate Oak Straight Rye Whisky? Vi giver dig overblikket lige her!

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

Derfor skal du vælge WhistlePig whisky

Hvis du vil smage en af de bedste og mest prisbelønnede whiskyer i verden (Vi anbefaler WhistlePig 12 og WhistlePig 15)

Hvis du går op i et produkt, der er produceret ud fra nøje overvejelser

Hvis du vil følge med hos et destilleri, der konstant fornyer sig igennem nye smagsvarianter og metoder

Hvis du vil prøve kræfter med at lave din helt egen whisky med en fuldstændig unik og personlig etiket

WhistlePig 12 Rye Old World Cask Straight Finish

Denne WhistlePig 12 er et fremragende resultat af ét af destilleriets mange spændende projekter og eksperimenter.

Master Distiller David Pickerell begyndte i 2014 at eksperimentere med de gyldne dråber i WhistlePig 12 flasken. Han forsøgte at afslutte de tidligere Rye whiskyer på en ny måde ved at bruge Madeira, French Sauternes, Port, Cognac og Sherryfade. Selvom dette var risikabelt, endte WhistlePig 12 faktisk med at overgå alle forventninger.

Resultatet blev tre Rye Whiskys afsluttet på 3 fadtyper, herunder 63% Madeira, 30% French Sauternes og 7% Port, der derefter blev blandet sammen. Det endelige resultat blev den skønne WhistlePig 12.

Disse fade giver en skøn og meget unik smag fyldt med en kompleksitet, der bør opdages igen og igen. Hele Old Word serien, hvori WhistlePig 12 indgår, endte desuden med at vinde dobbelt guld i Rye Whisky-kategorien kun et år efter udgivelsen ved San Francisco World Spirits Competition i 2015.

 • Alkoholstyrke: 43%
 • Indhold: 70 cl.
 • Alder: 12 år
 • Type: Straight Rye Whisky
 • Næse: Karamel, vanilje og vinterfrugt
 • Smag: Krydret rug, abrikos, rosiner, blomme, dadler og honning
 • Finish: Mørk chokolade, karamel, vanilje og vinterfrugt
 • Andet: Denne whisky er lavet på 100% rugindhold. Lagret på 3 fadtyper: 63% Madeira, 30% French Sauternes og 7% Port

WhistlePig 15 Vermont Estate Oak Straight Rye Whisky

WhistlePigs Straight Eye Whisky 15 er den ældste whisky i samlingen. Den er derudover også den allerførste whisky, der blev fremstillet ud fra egen høst af ingredienser på gården Vermont Estate Oak i Canada.

Wine Enthusiast har desuden givet WhistlePig 15 hele 97 point, og denne whisky lå derfor på top-100 i 2016. WhistlePig 15 må derfor om noget siges at være en rigtig klassiker, og fortjener altså en plads i hjemmet hos enhver kender.

 • Alkoholstyrke: 46%
 • Indhold: 70 cl
 • Alder: 15
 • Type: Straight Rye Whisky
 • Næse: Dyg og rig. Karamel, vanilje, eg, noter af allehånde og brændt appelsin
 • Smag: Krydret rug, mørk chokolade, flødekaramel, note af tobak
 • Finish: Meget lang, rig og varm
 • Andet: Denne whisky er lavet på 100% rugindhold og opbevaret i whisky tænder af Vermont oak. Denne trætype har flere ringe og påvirker smag og dybde

Lav din helt egen whisky hos WhistlePig

Er du ikke så meget til at stå for dine egne cocktails, er det også en mulighed at lave din helt egen whisky. Du kan dermed få en helt personlig og unik whisky. Det foregår således:

 • Du kan vælge mellem WhistlePig 10 Year Single Barrel eller WhistlePig 12 Year Old World Cask Finish Bespoke Blend
 • Vælger du WhistlePig 10 Barrel får du tilsendt prøver. Vælger du WhistlePig 12 Blend får du tilsendt et blandingskit, så du selv kan vælge smag
 • WhistlePig laver en flaske med din personlige etiket
 • Flasken sendes direkte til dig. Den estimerede leveringstid er omtrent 12 uger fra den dag, hvor du vælger dit indhold i flasken

Whisky er en kunstart hos WhistlePig

WhistlePig har siden tidernes morgen forsøgt at være de bedste på verdensplan. Under ledelse af såkaldte Chief Blender Pete Lynch og Master Distiller Dave Pickerell startede destilleriet med at eksperimentere med forskellige forslag og tips fra kompetente bartendere rundt omkring i hele USA.

Efter lang personlig refleksion og nøje omtanke mundede dette eksperiment ud i den komplette opskrift på den kendte WhistlePig 12 Year Old World Cask Finish Rye, som du kender den i dag.

WhistlePig respekterer traditionen, men kigger hele tiden fremad for konstant at kunne forbedre sig. Som de selv udtaler: Vi holder liv i dét, der gør Rye Whisky fantastisk, kyler resten ud, og derfra innoverer vi alt det, der kan gøres bedre.

WhistlePig er hele tiden opmærksom på, hvad der kan gøres bedre i processen, og om der mon er en anden vej, der muligvis er værd at undersøge nærmere. Alt dette gøres for, at du kan få den allerbedste oplevelse direkte fra flaske.

Hvordan drikkes WhistlePig whisky bedst?

Kender du ikke meget til whisky, eller forbinder du blot whisky med en Irish Coffee? God whisky kan altså meget mere end det, og det er næsten synd ikke at opleve! WhistlePig 12 og 15 er klart nogle af de bedste produkter, men WhistlePig fremstiller også billigere flasker.

Selvom WhistlePig er kendt for en whisky, der typisk befinder sig i den dyre ende af skalaen, kan man sagtens tillade sig at lave lækre cocktails. Og der er skam behændig hjælp at hente. WhistlePig har rent faktisk været så venlige at give deres helt egne opskrifter på, hvordan deres produkter nydes bedst. Hvad siger du til en Charlotte eller en Fire and Ice… Cream?

The Charlotte

I bedste stil a la James Bond skal denne drink laves på metoden ”Stir and strain”. Ingredienserne omrøres i et røreglas og hældes derefter på glas.

Ingredienser:

6 cl WhistlePig Rye 12 eller 15

3 cl Dry Vermouth (Dolin)

1,5 cl Amaro Averna

3 dråber Regan’s Orange Bitter

Citron til pynt

Fire and Ice… Cream

Vi kan næsten garantere, at dette bliver sommerens hit, hvis du tør gå i kast med denne lettere komplicerede drink. Denne cocktail kræver en del ingredienser, som du muligvis ikke lige har stående i barskabet, men du kommer ikke til at fortryde det! Det er okay med lidt ekstra forkælelse i ny og næ.

Ingredienser:

0,5 l Ben & Jerry’s Whisky Biz Topped Ice Cream

6 cl WhistlePig Small Batch Rye Aged 10 Years ELLER WhistlePig 12 Rye Old World Cask Straight Finish

1,5 cl WhistlePig Barrel Aged Maple Syrup

1,5 cl Oak City Amaretto

Cirka 2 cl Giffard Vanille De Madagascar

3 dråber Angostura Cocoa Bitters

Kanel til pynt

 

Fremgangsmåde:

Put alle ingredienser i en blender

Blend ingredienser indtil indholdet har opnået den konsistens, som du ønsker

Hæld indholdet i et glas (eventuelt et WhistlePig Winston Tiki Mug)

Pynt med kanel

Nyd denne skønne sommercocktail med venner og familie!

Et stykke af himlen i landlige omgivelser

På en idyllisk farm med 150 år på bagen i landlige omgivelser i det smukke Vermont findes der et stykke af himlen for en ægte whisky-elsker på hele 202 hektar. Her har destilleriet WhistlePig slået sig ned for at arbejde på højtryk for at kunne levere fantastiske oplevelser for sine spændte forbrugere.

Læs mere om WhistlePig her: https://whistlepigwhiskey.com

Her knokles der dag ud og dag ind for hele tiden at presse grænserne for, hvad fremstillingen af whisky har at tilbyde på et stort marked. Her høster WhistlePig eksperimenterende afgrøder direkte fra baghaven hvert år for at kunne levere banebrydende smagsoplevelser for enhver.

Det er altså med god grund, at WhistlePig i dag kan kalde sig det mest award-vindende Rye Whisky-destilleri på verdensplan.