Ron Zacapa rom
Ron Zacapa CentenarioSom vaskeægte feinschmeker kommer du ikke uden om Ron Zacapa Centenario rom, som oftest er benævnt som Ron Zacapa.
Destilleriet har med stolthed leveret kvalitetsrom i mange gode år siden slutningen af 70’erne fra sin lokation i Guatemala.
Ron Zacapa har vundet prisen for verdens bedste rom 7 år i træk ved The International Rum Festival.
Virksomheden er desuden på listen over verdens Top 100 Most Valuable Luxury Brands.
Ron Zacapa beviser derfor så sandelig, at en god rom kræver tid, nøje overvejelser og dyb respekt.
Du kan læse meget mere om det verdenskendte firma her og få et overblik over de bedste produkter fra Ron Zacapa Centenario.
Hvilken Ron Zacapa rom skal du vælge?
Ron Zacapa har siden sin start på rom-eventyret gjort sig særligt bemærket på markedet ved gang på gang at overgå sig selv.
Under listen af andre luksus rom er vores bud på de bedste Ron Zacapa:
Ron Zacapa Edicion Negra Sistema Solera (Black Edition)
Det er utrolig svært ikke at nyde denne Ron Zacapa Black Edition med sine tykke gardiner, der smyger sig om dit glas. Den elegante flaske og tætte, krydrede smag giver dig et uundværligt indblik i Guatemalas kulturarv.
Med sit unikke udseende er denne Ron Zacapa Black Edition en perfekt gave, hvis du altså ikke fristes til at beholde den selv!
- Alder: 6-23 år Sistema Solera (Solera-systemet)
- Type: Sistema solera – Gran Reserva
- Alkoholstyrke: 43%
- Duft: Meget udtryksfuld og kompleks duft af tørrede figner, chokolade og eksotiske krydderier
- Smag: Sød og krydret oplevelse for hele kroppen, der efterlader en ristet fornemmelse
- Farve: Lys mahogni
- Indhold: 70 cl
Ron Zacapa XO 25 Solera
Denne rom er én af Ron Zacapas mest populære flasker, som er lavet med den såkaldte Sistema solera-metode. Lillebroren til denne rom, XO 23 Solera, vandt titlen som verdens bedste rom i 1998 og 1999, og derefter strøg XO 25 Solera lige direkte ind og overtog pladsen, da den blev produceret første gang i 2000.
Den samtidigt udtryksfulde og milde rom efterlader dit glas med flotte, tykke gardiner og din mund med en nuanceret, dyb smag. Det fortryllende arbejde, som gennem 25 år er blevet udført på Zacapa XO 25 Solera, skal nydes langsomt, mens du gang på gang overvældes af den dybe, ristede smag.
- Alder: 25 år Sistema Solera (Solera-systemet)
- Type: Sistema solera – Gran Reserva Especial
- Alkoholstyrke: 40%
- Duft: Søde og krydrede toner af vanilje, mandler og chokolade, der leder tankerne hen på en ristet smag og duft af skov
- Smag: Tæt og dyb overflod af ristede smagsnoter
- Farve: Mørk mahogni
- Indhold: 70 cl
- Andet: Slutlagring på ex-cognac fade (Gran Reserva)
Derfor skal du vælge Ron Zacapa rom
Du skal smage på denne rom, hvis du gerne vil smage verdens bedste rom. Både XO 25 Solera og Edicion Negra Sistema Solera har været kåret som verdens bedste rom. Desuden er produkterne tilgængelige i hele 120 lande verden over! Zacapas Master Blender Lorena Vasquez’ filosofi lyder på, at forbrugeren af hendes rom skal respekteres og fortjener derfor den bedste rom i hele verden.
Derudover skal du vælge Ron Zapaca:
- Hvis du ønsker et snert af Guatemalas spændende kulturarv direkte fra flaske
- Hvis du vil stifte bekendtskab med nøje udvalgte smagstoner og unikke destilleringsmetoder
- Hvis du vil give en opsigtsvækkende gave til et rom-elskende bekendtskab. De flotte bastbånd samt flaskernes udførte former er det perfekte fundament for en god gave
Hvad er det særlige ved Ron Zacapa rom?
Zacapas unikke udseende såvel som smagsnuancer gør denne type rom til en fantastisk oplevelse for enhver – kender eller ej. Det eklatante produkt udspringer af historiske lagringsmetoder og eksotiske ingredienser, som du kan læse mere om lige her.
Ron Zacapa: "The House Above the Clouds"
Efter destillering lagres rommen fra Zacapa hele 2330 km. over havets overflade i Guatemalas smukke højland kaldet ”The House Above the Clouds”. Den kølige bjergluft formindsker mængden af rom, der fordamper med tiden, mens den kolde luft ligeledes udvikler den dybe aroma og mørke, elegante farve, som Ron Zacapas rom er kendt for.
Helt bogstavelig talt bliver rommen altså taget til skyerne, og muligvis er det netop grunden til den himmelske smag!
Hele produktionen af Ron Zacapas rom overværes af ”Master Blender” Lorena Vasquez, som oprindeligt kommer fra Nicaragua i Mellemamerika. Hun må siges at være en af de dygtigste, når det gælder karakter og smag. Som en af de meget få kvinder i branchen har Lorena Vasquez klaret dette job i næsten fire årtier. Hun har selv udtalt, at hun har det allerbedste job i hele verden, og man kan da kun misunde hende!
Sistema Solera
Solera-systemet er formet som en pyramide med en højde på 5-6 tønder, hvori den ældste Rom befinder sig nederst på solera-rækken og den yngste øverst. Rom fordamper med omkring 6% om året, og de nederste og ældste tønder fyldes derfor jævnligt op med indholdet fra de yngre tønder.
Derved kommer den nederste række af tønder til at være en blanding af både ældre og yngre årgange. Solera-rækkens årgang betegner derved den ældste rom, der er blevet brugt i en flaske.
Vær dog opmærksom på, at årgangen derfor ikke er et udtryk for hele flaskens indhold. At hele flasken ikke indeholder et ældre produkt, gør ikke denne rom mindre eksklusiv. De yngre komponenter bidrager som oftest med en friskhed og fornyelse til det endelige resultat.
Solera Gran Reserva
Denne proces betegner en lagring i forskellige tønder, der tidligere har indeholdt kraftig bourbon, delikat Pedro Ximenez og raffinerede sherrys. Under processen lagres Ron Zacapas rom ligeledes i brændte egefade, der medvirker til en ristet smagsnote af træsorter.
Jomfruhonning fra sukkerrør
Den næringsrige vulkanske jord i Guatemalas solrige, sydlige kyst danner grobund for dyrkelsen af de bedste sukkerrør i hele verden. Mange andre typer af rom bruger melasse som base for deres romfremstilling, mens Ron Zacapa udelukkende benytter den første honning fra disse solmodne sukkerrør.
Heraf kommer navnet ”jomfruhonning”, som giver både Zacapas XO 25 Solera samt Black Edition Sistema Solera den enestående smag. Der tilføjes typisk mellem 25-40 gram sukker pr. liter rom, og Ron Zacapa rom ligger derfor i den søde ende af skalaen.
Her kan du læse mere om Ron Zacapa.