Diplomático rom

Den foretrukne rom!

Diplomático rom bliver kaldet for danskernes fortrukne rom – og det er der flere gode grunde til.

Diplomático rom er blandt andet populært fordi den er lavet på de fineste, og mest nøje udvalgte, råvarer, af Maestro Roneros.

Det kræver meget for, at lave en god Diplomático rom. Det kræver kendskab til rommens liv og karakter.

Det kræver kendskab til råvarerne, og hvilke noter de tager med sig. Det kræver i høj grad kendskab til det landskab, du er placeret i.

Og det er netop Diplomáticos Maestro Roneros sublime til.

Diplomático Ambassador


Læs mere her

Diplomático Mantuano


Læs mere her

Diplomático No.1 Batch Distillery Collection


Læs mere her

Diplomático No.2 Barbet Distillery Collection


Læs mere her

Diplomático No.3 Pot Still Distillery Collection


Læs mere her

Diplomático Planas


Læs mere her

Diplomático Res. Exclusiva - Perfect Serve Glass


Læs mere her

Diplomático Reserva Exclusiva


Læs mere her

Diplomático Reserva Exclusiva 1/2 fl.


Læs mere her

Diplomático Reserva Exclusiva 5 cl.


Læs mere her

Diplomático Reserva Exclusiva Double Magnum


Læs mere her

Diplomático Reserva Exclusiva Suitcase


Læs mere her

Diplomático Single Vintage 2001


Læs mere her

Diplomático Single Vintage 2002


Læs mere her

Diplomático Single Vintage 2005


Læs mere her

De fineste råvarer til Diplomático rom udvælges af Maestro Roneros

Det kræver meget for, at lave en god Diplomático rom. Det kræver kendskab til rommens liv og karakter. Det kræver kendskab til råvarerne, og hvilke noter de tager med sig. Det kræver i høj grad kendskab til det landskab, du er placeret i.

Er man indviet i rommens hemmeligheder, kan man opnå titlen Maestro Roneros. De har knækket koden og ved nøjagtigt, hvordan rommen skal smage. Når der produceres Diplomático rom har de hele 3 eksperter, der har indgående kendskab til rommens hemmeligheder – og det kan smages. Det er ikke for sjov, at Diplomático rom har vundet adskillige priser for sin udsøgte og ædle smag.

Først og fremmest har eksperterne udvalgt de bedste råvarer til en Diplomático rom. Her er landskabet perfekt – der gror de saftigste sukkerroer ved Andesbjergene, og det er dem, der skaber den dybe, komplekse smag.

Sukkerroerne bliver presset og kogt, indtil sukkeret forsvinder. Slutproduktet er enten melasse eller sukkerrørshonning. De giver hver især en unik Diplomático rom – en lettere melasse gø rommen lysere, mens honningen skaber en dyb, funklende rom.

Diplomático rom er en venezuelansk succeshistorie

Diplomático rom er en sand succeshistorie. Den har sine rødder i de venezuelanske Andesbjerge, hvor rommen blev lavet for at forsyne det lokale marked. Og sådan fortsatte det fra 1959 og frem til årtusindskiftet.

Da destilleriet blev solgt og fik nye ejere i 2002, satsede de nye ejere på det internationale marked – og rommen blev et kæmpe hit. I dag er det derfor muligt at købe Diplomático rom i over 80 lande! 

Denne succeshistorie står på skuldrene af én mand. Det er også ham, der ses afbilledet på deres flasker. Hans navn er Don Juancho, og han var en lokal aristokrat med smag og passion for rom. Han lever videre på etiketten af flaskerne og er virksomhedens trofaste klippe og inspiration.

Til sidst er det også kærligheden til det venezuelanske landskab, der bærer rommen. Det er de råvarer, der findes i Venezuelas dale og på Andesbjergenes klippeskrænter, der giver rommen sin karakter.

Åbner du en flaske Diplamático rom, er det som at åbne Venezuela – de store marker med sukkerroer springer ud af flasken og maler de fineste solskinsbelyste billeder.

Resultatet af en Diplomático rom afhænger af processen

Rom kan destilleres på mange forskellige måder – de små smagsnoter, farven og duften afhænger alle af processen.

En rom skal, som alt andet alkohol, gæres. Eksperterne har udvalgt den bedste gær til jobbet. Alle gærsorter giver nemlig også deres egen karakteristiske smag. Derfor sættes der stor fokus på at benytte kun den bedste gær.

Derefter skal rommen destilleres, så der opnås den ønskede alkoholprocent. Alkoholen skal kort og godt fordampe, hvorefter den så skal kondensere og blive til en endnu stærkere og renere alkohol.

Også destilleringsprocessen har stor indflydelse på smagen af rom. Der benyttes forskellige metoder alt efter, hvilken rom, der skal laves. Her har eksperter fra Diplomático styr på sagerne. De sørger for, at de forskellige romvarianter får den destillation, der giver den bedste og mest komplekse smag.

Hos Diplomático bruger de forskellige destillationsprocesser – alt efter hvilken rom, der er tale om. Det sikrer, at de kan udbyde et hav af forskellige smagsnuancer og romvariationer uden at skulle tilsætte smagsstoffer eller diverse e-numre.

Diplomático leveres på et romfad

Meget af smagen kommer fra fadet. Hos Diplomático bruger de primært bourbon- og maltwhiskeyfade. Rommen får simpelthen lov til at trække nuancer af bourbon og maltwhiskey ud af træet. Det giver en skarp og kompleks smag.

De fade kan smages i deres flagskibsrom – Ron Diplomático Reserva Exclusiva. Den har biddet fra en whiskey og sødmen fra en rom, og det hele er pakket ind i vanilje, chokolade og lakrids. En yderst velsmagende rom. Så velsmagende, at den har vundet Bedste Rom i Ekstra Bladets rom test.

Til en af deres dyreste rom, Diplomático Ambassador, bruges der nogle helt andre fad. Her er der tale om sherry-fade. De skaber helt nye smagsnuancer, der er dybere og mere komplekse.

Ambassadoren er lagret 12 år på egetræsfade og derefter 2 år på sherryfadene. Den har altså en del år på bagen, og de år lægger sig i smagen. Ifølge deres hjemmeside kan du forvente at blive ramt af en bølge af smag. Aromaen er tørrede frugter og chokolade, hvorefter smagen er en tsunami af rosin, kanel og ristet træ.

De ufatteligt mange smagsnuancer er også grunden til, at eksperterne faktisk frabeder enhver fra at blande rommen med noget. Den er hældt direkte fra fad til flaske for at beholde alle rommens nuancer, og de nuancer er simpelthen umulige at opspore, hvis rommen blandes op.

Gå på opdagelse i cocktails med Diplomático rom!

Rom er en af de mest benyttede ingredienser i cocktails – og det er der god grund til. Den søde smag passer simpelthen perfekt til stort set alt. Rom kan pifte enhver drink op og give dig den der sol-og-sommer-fornemmelse. Og så er der intet, der siger tropeferie mere end en iskold cocktail med rom.

Et af de mest kendte rom-cocktails er Piña Colada. Den super friske drink, der er spækfyldt med bidende ananas og kælen kokos, har marcheret sig op på toppen af cocktail-listen. Alle kender den, og langt de fleste elsker den.

En god Piña Colada kræver selvfølgelig kokos, limesaft og ananasjuice, men det allervigtigste er jo rommen. Her er en Diplomático Plana perfekt. En lys, miksevenlig rom, der giver det kendte rompift til smagen uden at overdøve de andre smagsnuancer.

Diplomático kaffe-drink med power og energi

Mangler du lidt energi? Sidder du og slumper lidt ved bordet? Så skal der tænkes kreativt! Her er en espresso martini den perfekte cocktail! Den giver den både et spark bagi, men også en god pick-me-up dosis af koffein. 

Det er en kaffecocktail – og dertil kræver det selvfølgeligt en god espresso og en solid kaffelikør. Men – som sagt – det vigtigste er jo rommen i sådan en cocktail. Og her ville den mørkere, mere markante Reserva Exclusiva være perfekt.

De mørke noter af chokolade, vanilje og orange kommer til at slange sig sammen med den dybe kaffesmag. Det er jo luksus, så det batter! Findes der et bedre match end mørk kaffe og mørk rom?

Armér din bar med Diplomático rom – så er det kun fantasien, der sætter grænser!

Hvis du vil læse mere om Diplomático, så kan du gøre det her: https://rondiplomatico.com