Humidor Cigarskab

for den perfekte cigar

Hvad er en humidor?

En humidor er et skab, som bruges til cigarer, og som sikre det perfekte klima for cigaren. Humidoren holder den stabile og perfekte fugtighed. Det sikrer at dine dyre cigarer ikke bliver tørre.

Med en humidor er det slut med tørre cigarer!

Nyder du ofte en cigare, og oplever du, at de kan blive for tørre? Så har du fundet løsningen her. Du skal have et cigarskab – en humidor.

LiebHerr ZKES 453-20 001 cigarskab

ZKES 453-20 001 cigarskabet fra LiebHerr er skabt til dig, der nyder dine cigarer til fulde. Skabet sikrer nemlig, at du kan opbevare dine cigarer på optimal vis, således smagen bibeholdes over tid. Cigarskabet er udstyret med et hav af funktioner, og end

Temptech [FCH3300SSCW] humidor/cigarskab

Opbevarer du dine cigarer ordentligt?

Cigarer er friske produkter, der skal opbevares korrekt i den korrekte temperatur og fugtighed.

Den ideelle opbevaringstemperatur for cigarer er omkring 16-20 grader og med en fugtighed på 60-70%.

Det sørger denne humidor for til perfektion.

Temtech humidor/cigarskab har én temperaturzone og leveres med tre udtrækkelige hylder i naturligt og flot cedertræ, hygrometer, digitalt berøringspanel til temperaturjustering og indvendig LED-belysning.

Cigarskabet har med sine 33 liter kapacitet til ca. 250 cigarer.

Specifikationer for: Temptech humidor/cigarskab

 • Glassfront med stålramme
 • Temperaturområde 12-23°C
 • 1 temperaturzone
 • Kapacitet til ca. 250 cigarer (33 liter)
 • 3 hylder i cedertræ
 • Hygrometer
 • LED-lys, touchpanel og display
 • Termoelektrisk køling
 • Energiklasse A+
 • Strømforbrug 50W
 • Årligt strømforbrug 101 kWh
 • Vægt 12 kg
 • Mål (BxHxD): 355 x 483 x 495

LiebHerr ZKES 453-20 001 cigarskab

ZKES 453-20 001 cigarskabet fra LiebHerr er skabt til dig, der nyder dine cigarer til fulde. Skabet sikrer nemlig, at du kan opbevare dine cigarer på optimal vis, således smagen bibeholdes over tid. Cigarskabet er udstyret med et hav af funktioner, og end

Hvorfor have en humidor eller et cigarskab?

Cigaren er jo noget, som kommer fra Caribien, hvor der normalvis er fugt i luften, som holder deres cigarer fuld af god smag. Desværre er der meget mindre fugt her i Norden, hvilket gør, at det nemt kan blive alt for tørt for din cigar. Heldigvis kan du bruge en humidor, som er en form for cigarskab, til at holde dine cigarer fugtige og velsmagende. Der findes mange typer forskellige humidorer. Du kan købe mindre cigarskabe, der bare er til at tage med på ferien, eller store cigarskabe som kan holde tusinde af cigarer. Hvad du end har brug for til dine cigarer, så kan det fås. Det anbefales at holde sine cigarer i fugtighedsniveauer mellem 68% og 75%, men i Norden kan fugtighedsniveauet sagtens falde ned på 30% om vinteren, og det tager smagen ud af dine cigarer!

Hvad er en humidoren lavet af?

En humidor er lavet af træ og har et indbygget fugtighedssystem, der gør det nemt at opbevare dine cigarer i god tilstand. Der findes tre primære arter af træ, der bruges til at lave humidorer. Disse er spansk cedertræ, amerikansk rødt cedertræ og honduransk mahogni. Disse typer af træ er nemlig gode til at absorbere og gemme fugten.

Hvordan fungerer humidoren?

I en humidor skal det træ, der er brugt til at bygge, den være i stand til at kompensere for tab i fugtighedsniveauet, når cigarskabet bliver åbnet.

Det fugtighedssystem, som også er indbygget i den, er specifik valgt til den kapacitet som den individuelle humidor har. Der er ingen grund til bekymring, hvis der er et lille sving i fugtighedsniveauet og det kommer ikke til at skade dine cigarer.

Du skal til gengæld ikke lade dine cigarer være udenfor humidoren alt for længe, for så risikere du, at de tørrer ud og får permanent skade. Du kan dog sagtens løbe ind i problemer, fordi der ofte er designfejl hos producenten, der gør, at at hylderne og bakkerne i humidoren skaber fugtighedsbarrierer. Sørg for at der er tilstrækkelig plads til, at luften i humidoren kan cirkulere. Luftcirkulationen er nemlig det vigtigste i din humidor, fordi det hjælper med at skabe det perfekte klima til opbevaringen af dine cigarer.

Mest bliver der brugt et elektronisk system, der gør, at der med jævne mellemrum bliver startet en ventilator inde i humidoren, der skaber den korrekte luftcirkulation, som betyder, at fugtigheden i humidoren forbliver ens over det hele.

Hvis din ikke har et elektronisk ventilationssystem, bliver der kun cirkuleret luft, når den åbnes. Derfor kan brug af den skabe variation i fugtighedsniveauet.

Aroma beskyttelse i en humidor

Du tænker nok: “Det var da dejligt med sådan en humidor!” Og ja, det er det jo. Men den kan faktisk endnu mere. Den holder ikke kun dine cigarer fugtige og friske, men den beskytter også mod fremmede aromaer. Det er, fordi cigarer alt for nemt kan komme til at absorbere smag og duft fra deres omgivelser, og derfor bliver de nødt at blive holdt 100% separat fra noget, der kan ændre deres duft eller smag. Derfor må du aldrig bruge rengøringsmidler i din humidor, fordi det kan skade dine cigarer.

Rehydrering af dine cigarer

Hvis dine cigarer er udtørrede, kan du faktisk give dem fugtigheden tilbage ved hjælp af din humidor. Det tager tid og tålmodighed, men den kan faktisk nå tilbage til det optimale fugtighedsniveau. Dog kan det være, at aromaen er gået tabt for altid. Det kan også ske, at der er sket skade på cigarens indpakning, hvilket ikke kan reddes ved at give cigaren dens fugtighed igen.

Hvor mange slags humidor / cigarskabe findes der?

Der er fire forskellige typer af humidor, de store walk-in cigarskabe som er mest benyttede i cigarbarer og cigarbutikker, hvor et helt rum er ombygget til at opbevare alle forretningens cigarer. Der er også kabinetterne, som er et alment cigarskab der normalt kan holde mellem et og fem tusinde cigarer. Der er dem til kontorbordet, som ofte er er udstyret med flere skuffer og kan holde mellem 25 og 500 cigarer. Og så er der de helt små rejsecigarskabe, som kan holde mellem to og tyve cigarer.

Opsætning af dit cigarskab

Før du begynder på at bruge din humidor, skal du sørge for at tørre de indre vægge og hylderne med en fugtig klud. Træet er nemlig valgt til at absorbere fugten, og derfor skal du sørge for, at de indre dele af træet allerede er fugtede, så de ikke kommer til at stjæle fugten fra dine cigarer. Det anbefales, at der bruges destilleret vand til alt, der har med din humidor at gøre, fordi det forhindre forkalkning af træets overflade. Fugtsystemet bør også fyldes med destilleret vand, fordi det hjælper med at holde den bakteriefri.

Vedligehold af cigarskabet

Her er du heldig, for din humidor har faktisk ikke brug for nogen speciel pleje. Du skal bare sørge for, at du holder øje med om fugtsystemet fungerer, og om der mangler opfyldning af det destillerede vand. Hvis fugtsystemet er elektronisk, er der en lille LED lampe, der lyser op, når der er behov for genopfyldning. Men hvis den ikke er elektronisk, er det op til dig selv at holde øje med den og sørge for, at den bliver genopfyldt når der er behov. Men det burde ikke være noget problem, for med tiden kommer den erfaring, hvor du kan kende fugtighedsniveauet på dine cigarer bare ved at føle på dem. Der behøver ikke at være panik ved et småt fugtighedstab på grund af åbning af humidoren, så længe åbningen ikke er langvarig.