Longueteau rom

Den traditionsrige rom

Vælg den traditionsrige Longueteau rom til dine gæster

Der findes mange forskellige slags rom, men Longueteau er helt speciel. Det er, som med alt andet spiritus, ikke helt ligegyldigt med oprindelse og historien.

At drikke rom er som at tage en slurk af en dråbe historie; et produkt, som er blevet udviklet hen over flere årtier, og nu har opnået sin fulde styrke i smag og helhed.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.

De forskellige typer af Longueteau rom

Der findes utrolig mange forskellige typer af rom. Alene inden for det samme destilleri kan der være et overvældende udvalg af typer, især hvis det er et gammelt destilleri.

Forskellige typer af rom fra Longueteau:

  • Longueteau Parcellaire
  • Longueteau Schrubb
  • Longueteau Grande Reserva
  • Longueteau XO
  • Longueteau VSOP
  • Longueteau Blanc

I denne lister er nogle af de forskellige slags rom inddelt efter alder. Betegnelserne er derfor udtryk for, hvilken alder rommen har.

Når en rom har betegnelsen XO bag sig, betyder det, at den er extra old. Denne type rom har været lageret i mindst 10 år, som mange mener er fantastisk, fordi mange slags spiritus har godt af lidt år på bagen.

Når der står VSOP, betyder det, at den er Very Superior Old Pale. Så har den lageret på sine egetræsfade i omkring 4 år.

Betegnelserne kræver lige lidt tilvænning, men man vænner sig hurtigt til at vurdere indholdets alder, og hvad man selv bedst kan lide.

Hvad kan man bruge en Longueteau rom til?

En Longueteau rom kan bruges til flere eksotiske drikke. Man kan eventuelt bruge Longueteau Schrubb, som er en rom, der kommer med 70 cl og 30% alkohol.

Longueteau Schrubb er en hvid rom, som har en masse krydderier og et hint af appelsin. Det gør den samtidig en smule julet, så denne årstid vil være ideel at drikke den søde likør i.

Procenten på Longueteau Schrubb er relativt høj, men andre rom kan snige sig over de 40%. Longueteau rom er ikke en rom, som slår folk omkuld, hvis de får en enkelt. Dog skal man sikre sig, at den bliver serveret efter maden, da den søde smag godt kan gå ind og forstyrre smagen i den mad, man ellers indtager.

Longueteau Schrubb kan sagtens blive blandet op i en drink, hvis man foretrækker det i stedet. Nogle bryder sig ikke om spiritus rent, og det vil derfor være perfekt, hvis man blander den op.

Nu er Longueteau Schrubb i forvejen ret krydret, så man skal ikke overdrive med de andre smage, man tilføjer drinken. Hvid rom er heller ikke lige så kraftig, som den mørke rom, og den går derfor langt bedre til drinks.

Man kan jo altid prøve sig en smule frem med sin Longueteau Schrubb og smage, hvad der virker bedst for en selv.

Historien bag Longueteau rom

Rom fra Longueteau har været udviklet de sidste 120 år. Manden bag det hele hedder Henri Longueteau, og han købte et destilleri på den fransk-caribiske ø, Guadeloupe.

Dette destilleri har stået der siden slutningen af 1800-tallet. Det er derudover det eneste destilleri til rom, som producerer sine egne sukkerrør. De er selvforsynende, hvilket er noget, som de færreste destillerier kan prale med.

Destilleriet er gået i arv ned gennem generationerne, så fra den første Henri Longueteau er det nu François Longueteau, det fjerde led i generationen.

Det der er specielt ved dette destilleri, er også, at man sjældent ser ejeren af stedet arbejde både i marken og på destilleriet. Men det gør François, og han udvikler stadigvæk nye slags rom fra sit destilleri.

Hvordan bliver Longueteau rom til?

Rom bliver normalt fremstillet fra sukkerets safter, som efterfølgende gæres så procenten stiger til mellem 8 og 10. Selve gæringsprocessen tager ikke mere end mellem 30-72 timer, hvor de står i åbne kar.

Bagefter vil den blive sat på egetræsfade og blive lagret her i mange år. Rom har samme aldersklassificering, som cognac har, så systemet er måske kendt for nogle i forvejen.

En Longueteau rom er samtidig en Rhum Agricole, som betyder, at det er en landbrugsrom. Forskellen fra den almindelige rom og denne type er, at det er lavet på frisk sukkerrørsjuice i stedet for melasse, som er et restprodukt fra sukkerindustrien.

Du kan besøge Longueteaus hjemmeside og læse mere om deres rom her: https://www.rhumlongueteau.fr/en/