Bæredygtighed fylder rigtig meget i mange danskers hverdag. Vi er blevet mere opmærksomme på, hvordan vi kan shoppe mere bæredygtigt for at passe på vores planet.

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse for nogen, at tøjproduktion er noget, som udleder rigtig meget CO2, hvilket er skadeligt for vores planet.

I denne artikel giver vi dig 5 gode tips til, hvordan du kan shoppe mere bæredygtigt og med god samvittighed.

1. Gå i genbrugen

Genbrug er guld! I stedet for at smide din nederdel væk, fordi den ikke passer dig længere, så doner den til en genbrugsbutik. Når du alligevel er i genbrugen, hvorfor så ikke kigge efter noget nyt tøj til dig selv?

Genbrug af tøj belaster naturligvis ikke miljøet på nogen måde. Det er en fantastisk god løsning for dig, som gerne vil have nyt tøj, men ikke har noget imod at det er brugt.

2. Gå efter bæredygtige materialer

Tøj kan sagtens fremstillet på en bæredygtig måde. Bambusfibre er for eksempel en bæredygtig måde at lave tøj på. Bambus vokser naturligt hurtig uden brug af pesticider, og så kræver det heller ikke store mængder vand.

Tøj lavet i bambus er ikke kun bæredygtigt, det har også mange fantastiske fordele for vores kroppe. Det er blandt andet allergivenligt, temperaturregulerende og antibakterielt. Du kan finde masser af lækkert bambustøj på northorganic.dk.

3. Byt med venner og veninder

I stedet for at gå ned i en butik og købe nyt tøj, så se om dine venner ikke er friske på en lille byttehandel. Du har med garanti en ven eller veninde, som ligger inde med en stor affaldssæk fyldt med kasseret tøj.

Hvem ved? Måske har de lige nøjagtig den sweater eller de jeans, som du går og drømmer om. Til gengæld for genbrugsskatten, så kan du måske bytte med et stykke tøj, som du ikke længere er lige så glad for.

4. Køb kvalitetstøj

Hvis du skal ud og købe nyt tøj, så undgår fast-fashion og billige onlinebutikker som for eksempel SHEIN eller Lightinthebox.

Køb kvalitet hvis du køber nyt. Kvalitet holder i længere tid, så du ikke skal ud og købe nyt igen og igen, fordi der er kommet huller i dine bukser.

Kvalitet kan godt betale sig. Selvom du måske skal investere lidt flere penge i dit tøj, så betyder det også, at du får glæde af det i længere tid.