Jeres website kan i ikke undvære i jeres virksomhed. Men I kan optimere tingene omkring det, og dermed få det bedste udbytte ud af sitet. Det kan I gøre på en en række parametre. Heriblandt hvor sitet bliver hostet.

Hvad er et webhotel?

Når du skal oprette et website, er der en række ting, der skal gøres. Først og fremmest skal I beslutte jer for hvad sitet skal hedde, og altså hvilket domænenavn I skal købe. Derefter kan I købe et webhotel. Altså et sted hvor filerne som sitet skal bestå skal være rent fysisk. Et webhotel hedder det sted, og så skal man sørge for at domænenavnet peger på dette webhotel.

Et webhotel skal hostes

Der er forskellige parameter I skal overveje, når I skal find hosting til jeres webhotel. For der er forskel på webhoteller, og der er nogle funktioner, som det ikke er sikkert, som I skal benytte. I skal overveje om I har brug for en e-mailadresse til dette domænenavn. Og i givet fald hvor mange I skal bruge. I skal overveje hvor meget plads I skal have på webhoteller, hvilket afhænger hvor omfattende sitet er. Ofte kan man dog opgradere dette løbende. Desuden skal I føle en troværdighed omkring den virksomhed, der hoster webhotellerne. For det er vigtigt at jeres sitet er mindst muligt gået ned. Det koster nemlig med stor sandsynlighed kunder, hvis sitet gør ned.

Prisen er også et parameter

Som ved alt andet skal man også kigge på prisen, når man køber webhotel. Der er ingen grund til at betale ekstra for noget, man ikke får ekstra fra det. Der er forskel på priserne for webhoteller, derfor giver det mening at undersøge markedet.

Trafik og backup

Der findes begrænsninger for, hvor meget trafik der kan komme på nogle webhoteller. Det er måske ikke så aktuelt, hvis du ved, der ikke kommer mange besøgende på jeres website. Men I skal være opmærksom på dette, for det er dumt at blive fanget, hvis der pludselig kommer stor interesse for jeres site. Skulle der opstår problemer omkring jeres website, så er det rart med et webhotel, hvor der tages backup. Nogle steder gøres det automatisk løbende. Andre steder skal det tilkøbes. Og så er der forskel på hvor omfattende det er at føre backup’en retur til selve sitet. Det skal I undersøge inden I beslutter jer for hvor jeres website skal hostes.