Søvnen burde være mere hellig for de fleste mennesker, end den er i dag. I nutidens travle samfund, hvor effektiviteten er i højsædet, er der alt for mange af os, som negligerer hvor vigtig søvnen er. Mange undersøgelser peger på, at samfundets acceleration kun er stigende, og dette påvirker os alle på den ene eller anden måde. Desværre medfører det også for mange, at det kan gå ud over søvnen. Det vil typisk ikke være fordi vi negligerer at gå i seng til ordentlig tid. Det skyldes snarere, at vores kroppe er alt for stimuleret stadigvæk, når vi lægger os i sengen.

Søvnens ritual

Hvis man ikke værner nok om søvnens ritual, så vil det gå ud over kvaliteten af søvnen. Dette resulterer dernæst i mindre kvalitet den efterfølgende dag. Mange af os er i sindsmæssigt konstant alarmberedskab, da adskillelsen mellem job og fritid gradvist er blevet opløst på det moderne arbejdsmarked. Samtidig bruger vi en enormt mængde tid på de sociale medier, hvor hurtige input og mange indtryk tager en stor del af vores opmærksomhed. Det kan være svært for kroppen at falde i ro igen efter sådan en behandling. Undersøgelser viser, at det betyder meget, hvis man langsomt gearer ned i tempo op til sengetid. Kroppen har svært ved at være hyper effektiv og så dernæst gå direkte i seng.

Bedre senge hjælper på søvnen

Det kan dog være svært at ændre på vaner såvel som arbejdsmarkedets forventninger. Vaner er meget fast indgroede i os, så de kan tage årevis at forandre og ligeledes kræve meget energi. Arbejdsmarkedets forventninger er noget, som vi oftest ikke har stor indflydelse på, da det vil kræve større forandringer på et strukturelt plan. Hvad vi kan gøre, er dog at investere i bedre senge, såsom kvalitets topmadrasser eller dyner i gode materialer.

At få opgraderet det man skal sove i, kan have en langt større effekt end man umiddelbart kunne tro. Denne investering kan højne livsglæden betragteligt. Søvnen er en af de mest vigtige mekanismer ved kroppen, og hvis man ikke får nok søvn, vil man hurtigt blive mere deprimeret, uoplagt og ineffektiv. En dårlig søvn har dermed en dominoeffekt på alle andre facetter i livet. Derfor kan man sige, at en god søvn er kilden til en god tilværelse. Det er derfor en glidebane kun at anse søvnen som et rent praktisk anliggende. At investere i bedre senge er derfor at tage kroppen alvorligt og på samme tid tage livet alvorligt.